Jouw ‘nieuwe ik’?

Jouw ‘nieuwe ik’?

Daar ben je dan: nu, op dit moment lees je dit artikel. Misschien toevallig of aangetrokken door de aanhef. Wie is ‘ik’ en wat doe je momenteel met jouw leven?

De jaarwisseling is achter de rug en je hebt de balans opgemaakt: ‘Hoe was 2017 voor mij en wat wil ik in 2018?’. Hopelijk speelt voor jou momenteel niets bijzonders: je zit lekker in je vel, hebt een fijn sociaal leven, leuke vrienden en vriendinnen, fijne relatie. Of je zit in een lastige fase van je leven: je hebt geen (leuk) werk, voelt je alleen of eenzaam, maakt dingen mee die niet zo prettig zijn.

Soms vraag jij je af ‘waarom?’. Je wordt geconfronteerd met voorvallen die je verwarren: ‘Hoe moet ik hiermee omgaan?’. Eerst wist jij hoe je de zaken moest aanpakken, maar de oude patronen werken niet meer.

Je bent veranderd en wordt je meer en meer bewust van de reacties uit jouw omgeving als gevolg van jouw handelen. Mede hierdoor leer je in de loop van de tijd je mogelijkheden en grenzen ontdekken: ‘Wie ben ik en waarom doe ik zoals ik doe’? Door deze confrontaties verander je.

Je krijgt meer inzichten: ‘Wie is die andere ik, die nieuwe ik? Wat moet ik doen om te veranderen?’.

Het frappante is dat je altijd ‘ik’ bent en zult blijven, maar door alle veranderingen in jouw leven ontdek je steeds meer aspecten van jezelf waarvan jij je eerst niet bewust was.

Mag ik helpen bij jouw onderzoek naar wie ‘ik’ ook nog méér is?