Counseling – Relatietherapie Jan van Eck

Bewustwording en inzicht in je leven

Inzicht in je leven

Zit je in de knoop met jezelf? Merk je dat je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt? Wil je weten waardoor dit komt en wat je er zelf aan kan doen om het te verbeteren? Als counselor help ik jou inzicht te krijgen in waarom de dingen zijn zoals ze zijn met bewustwording. Ik werk heel persoonlijk, laagdrempelig en oplossingsgericht, zodat jij al snel weet hoe je verder kunt.

Patronen herkennen

Er zijn allerlei verschillende zaken die onze dagelijkse bezigheden en gedachtes beïnvloeden. Dat begint al bij de opvoeding: je ouders geven je, bewust en onbewust, bepaalde normen en waarden mee. Mettertijd veranderen zulke overtuigingen in patronen. Je weet niet beter, zeker omdat iedereen in je omgeving op dezelfde manier doet en denkt. Maar toch kan het gaan knagen. Je wordt je bewust: past dit wel bij wie ik ben? Waarom krijg je, ondanks al je goede bedoelingen, toch met tegenslagen te maken? Dit kan zorgen voor frustraties, twijfels, ergernissen en problemen in je persoonlijke leven. Dan is het tijd om je meer bewust te worden wat er onbedoeld gebeurd.

Wat ik met mijn counseling doe, is jou als het ware een spiegel voorhouden. Op die manier kun jij erachter komen wat voor boodschappen jij vanuit je sociale leven hebt meegekregen en wat voor rol deze spelen in jouw leven. Dat geeft jou ook inzicht in je eigen gedrag, waardoor jij je bewust van jezelf wordt en van hoe je aan jezelf zou kunnen werken. Zodra je eenmaal meer bewust bent geworden en tot inzicht bent gekomen, ben je klaar om de stap naar persoonlijke ontwikkeling te zetten.

Relatietherapeut Counseling Jan Van Eck Luisterend OorJouw luisterend oor

Mijn coaching richt zich volledig op jou als persoon. Ieder persoon is uniek. Ik luister goed en actief naar jouw ervaringen, gevoelens en problemen en stel mij begripvol op zonder te oordelen. Ik ben dus echt een luisterend oor waar je met alles waar je tegenaan loopt bij terecht kunt. Dankzij mijn hoge empathische vermogen, zijn er bovendien vaak maar een handvol gesprekken nodig om tot bewustwording te komen. Alles gaat helemaal op een manier die voor jou veilig is. Vertrouwen en respect dragen bij tot inzichten in jouw problemen en wat jij eraan kan veranderen.

Zit je niet helemaal lekker in je vel, kamp je met twijfels of blokkades en wil je hulp bij het herkennen en erkennen van je problemen? Neem via tel. 06 1778 1668 of het online formulier contact op met mij voor een kortdurend, oplossingsgericht traject naar bewustwording. Je bent van harte welkom in mijn praktijk, Jan van Eck Counselling, in Alphen aan den Rijn of kunt mij bij jou thuis langs laten komen.