Over relatietherapeut Jan van Eck

Coaching – Relatietherapie – Counseling

Vertrouwen en Respect

Als relatietherapeut in Alphen aan den Rijn werk ik vanuit vertrouwen en in respect voor de eigenheid van de ander. In een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid kun je zonder belemmering alles zeggen wat je op je hart hebt. Ik ben zonder oordelen en fungeer als spiegel voor jou.

Life coach Jan van Eck Counseling

Bewustwording draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook veel teweeg brengen en zelfs overweldigend zijn. Je krijgt per slot van rekening ineens best wat op je bord. Ook invloeden van buitenaf kunnen ontmoedigend en verwarrend werken. Schakel daarom Jan van Eck Counselling in als jouw life coach. Ik help je wegwijs te worden in wie je ‘ook’ bent.

Al vrij vroeg in mijn leven realiseerde ik me dat ik graag met mensen werk. Regelmatig raakte ik als vanzelf in vertrouwelijke gesprekken met mensen die graag hun hart wilden luchten, een geheim met mij wilden delen of een probleem wilden bespreken.

Dat talent wilde ik benutten en verder ontwikkelen. Eerst als bedrijfshulpverlener (EHBO) bij IenW (mijn huidige werkgever), dan als gastouder voor kinderen en later als hospice-vrijwilliger. Daarnaast heb ik nu een eigen praktijk opgezet als relatiecounselor – relatietherapeut.

Relatietherapeut Jan van Eck

Wat gaat er in je om?

In je leven krijg je met allerlei ervaringen, emoties en complicaties te maken. Tijdens een persoonlijk ontwikkeltraject leer je zulke zaken herkennen, erkennen en een plekje geven. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Bewust worden van dingen die anders kunnen is immers een emotionele kwestie. Je voelt je dan bijvoorbeeld:

  • Gestrest
  • Gepikeerd
  • Rusteloos
  • Futloos
  • Depressief
  • In de war
  • Onzeker
  • Niet begrepen
  • Gemanipuleerd (gebruikt)

Kortom: allerlei gevoelens en sensaties die jouw zingeving in de weg kunnen staan. Merk je dit bij jezelf? Een life coach helpt jou weer op weg. Door het probleem op tijd te erkennen kun je tijdig ingrijpen en erger voorkomen. Jan van Eck Counselling staat je hierin graag bij met betrokken, begripvolle life coaching.

Relatietherapeut Relatietherapie Jan Van Eck

Wat doen we bij mental coaching?

Als personal coach help ik jou bewust te maken van wat er nu precies in je leven gebeurt. Waar heb je moeite mee en hoe komt dit? Wat zou je zelf kunnen veranderen om hiermee om te gaan?

Met dit inzicht kun jij verwerken wat er binnenin jou gebeurt. Alles valt dan op z’n plek. Wat hierbij cruciaal is, is dat jij onthoudt dat jij de belangrijkste persoon in jouw leven bent. Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook voor je naasten en omgeving écht zijn. Daarom is het zo belangrijk dat jij weet wat er speelt en hier passend op reageert. Dat is precies waar een mental coach bij helpt.

Blijf daarom bij jezelf en doe een beroep op life coach Jan van Eck Counselling. Met mijn empathisch vermogen en altijd luisterend oor help ik jou graag aan een oplossing.

Bel naar 06 1778 1668 of maak gebruik van het contactformulier en ik sta je spoedig te woord. Ik verwelkom je met genoegen in mijn praktijk in Alphen aan den Rijn of kom bij jou thuis langs.

Relatietherapeut Relatietherapie Jan Van Eck

Opleiding en cursussen

Verschillende cursussen o.a.: Psychologie, Communicatie en persoonlijke effectiviteit, Autobiografisch traject (zoeken naar patronen en thema’s die steeds terugkeren in je leven), Past Reality Integration (herkenning van illusies waarmee we pijnlijke gevoelens uit de kindertijd verdringen), Geweldloos Communiceren, Huiselijk Geweld en Mindfulness.

De tweejarige opleiding ‘Relatiecounselling’ bij het NTI heb ik begin 2009 succesvol afgerond. Begin december 2011 heb ik mijn diploma psychopathologie (inzicht in verschillende vormen van afwijkend of ‘abnormaal’ gedrag) behaald.

Relatietherapie - Coach Jan van Eck Alphen aan den Rijn

Echt naar elkaar luisteren

Als relatiecounselor blijf ik me ontwikkelen, lees boeken en volg diverse cursussen, maar de belangrijkste leermeester is de allerdaagse praktijk: écht naar elkaar luisteren. Ik ga samen met jou op pad, luister vanuit mijn hart naar je en we leren van elkaar.

Relatietherapeut Relatietherapie Jan Van Eck