Relatietherapie door Jan van Eck

Relatietherapie is hard werken aan jezelf en je relatie

Relatietherapie kan zinvol zijn als je jezelf de volgende vragen kunt stellen: Zitten jullie in een sleur? Hebben jullie vaak ruzie? Vallen er vaak ongemakkelijke stiltes? Of is er sprake van andere relatie- of huwelijksproblemen? Zorg dat je weer leert omgaan met elkaar én met je eigen verwachtingen en emoties. Jan van Eck Counselling verzorgt relatietherapie. Ik help jullie inzicht te krijgen in wat er aan de hand is en hoe jullie hieraan kunnen werken.

Spiegel voor elkaar

Iedereen heeft bepaalde ideeën over relaties. Wat is voor jou ‘liefde’? Of ‘samenzijn’? Waar heb jij in een relatie behoefte aan en waar bestaat jouw eigen inzet uit? Zodra jullie behoeften en overtuigingen botsen, kunnen er relatieproblemen ontstaan. Je begrijpt je partner niet meer, hebt het gevoel dat je hem of haar kwijtraakt en verlangt naar hoe het vroeger was. Of misschien zijn jullie in een sleur terecht gekomen en weten jullie niet wat te doen om hier weer uit te komen.

Op zulke momenten is het belangrijk te onthouden dat jouw partner een persoon is die niet is zoals jij denkt dat de ander is. Erken dat hij of zij niet per sé aan jouw ideaalbeeld voldoet. Maar dat betekent niet dat jullie niet gelukkig kunnen zijn. Samen relatieproblemen oplossen kan met behulp van een relatiecoach. De essentie zit ‘m dan in communiceren, écht luisteren en elkaar respecteren.

Respect, vertrouwen, communicatie

Alles, van een relatie beginnen tot je relatie redden, begint met goede communicatie. Je kunt elkaars gedachten per slot van rekening niet lezen. Door zowel in als buiten de relatietherapie goed te communiceren wat jij voelt, wat jij wilt en wat jou dwarszit, kan jouw partner hierop reageren. En vice versa natuurlijk. Belangrijk hierbij is dat jullie respect voor en vertrouwen in elkaar hebben. Vertrouw erop dat jullie allebei willen dat het beter gaat. Durf jezelf bloot te geven en jezelf kwetsbaar op te stellen, gewoon zoals je bent. Luister daarbij ook naar elkaar. Gun je partner de ruimte en wees niet bang om zijn/haar eigen ontwikkeling te laten volgen. Op die manier kunnen jullie weer dichter bij elkaar komen.

Hulp bij relatieproblemen nodig? Met een luisterend oor en empathische instelling help ik jullie te ontdekken hoe jullie weer verder met elkaar kunnen. Voor vragen of een afspraak bereik je mij via tel. 06 1778 1668 of het contactformulier. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Alphen aan den Rijn of kunt mij bij jullie thuis langs laten komen voor relatietherapie.