Wanneer heeft relatietherapie zin?

Op welke vragen zoek je antwoord?

Wanneer heeft relatietherapie zin?

In elke relatie voelen mensen zich wel eens een beetje ongelukkig. Pas wanneer je je vaker ongelukkig dan gelukkig voelt is de relatie niet langer in balans en helpt relatietherapie in heel veel gevallen omdat het beide partners dwingt bewust over dingen na te denken en gevoelens onder woorden te brengen.

Je moet echter wel openstaan voor relatietherapie, niet alleen je gelijk willen halen of een machtsstrijd aangaan. In mijn praktijk is het overigens vaak zo dat de partners die er het minst in geloven uiteindelijk de meest gemotiveerde deelnemers zijn. Als jullie er samen voor willen gaan kunnen een aantal sessies soms al wonderen verrichten.

Een kleine waarschuwing: coaching / relatietherapie / relatie counseling is geen mediation. Ik help je om jouw oplossingen te vinden voor de situatie, maar ik bemiddel niet tussen partijen.

Voor wie is relatietherapie geschikt?

Je bent welkom, geen enkele vraag is gek, dus vrees niet en stel vragen.

 • Mijn partner begrijpt mij niet (meer).
 • Ik slaap slecht en pieker veel.
 • Het is altijd druk: ik ben vlug moe, ik ben uitgeput, gestresst, ik heb geen tijd voor mezelf.
 • Ik durf mijn partner niet meer te vertrouwen.
 • Het leven heeft voor mij geen zin: ik voel me eenzaam, alleen, lusteloos, depressief, niet gehoord, niet begrepen.
 • Ik merk veranderingen in mijzelf qua gedachten en gevoelens maar ik weet niet wat ik ermee moet.
 • Ik ben bang dat ik (weer) gekwetst wordt.
 • Ik word gemanipuleerd en weet niet wat ik eraan moet doen.
 • Met mijn relatie gaat het niet goed meer: ik weet niet of ik er nog wel mee wil doorgaan.
 • Wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven?
 • Waardoor beland ik iedere keer weer in dezelfde valkuil?
 • Ik ben bang om alleen te zijn.
 • Wat is liefde? Hoe zie ik “samen”? Aanpassen: hoe ver wil ik hierin gaan?
Counselling - Counseling - Jan van Eck

Als je een muur opricht, denk dan aan wat er buiten blijft

Italo Calvino