Counseling – Relatietherapie Jan van Eck

Wat geeft je meer zin in jouw leven?

Ontdekken dat de manier waarop je denkt en doet niet (meer) helemaal past bij wie je bent, en dat je aan jezelf moet of wilt werken, kan behoorlijk wat teweeg brengen. Je wordt ineens geconfronteerd met de vraag: wie ben ik? Wat wil ik in het leven? Wat is de zin van het leven? Leer jezelf accepteren zoals je bent en kom tot zingeving samen met Jan van Eck Counselling.

Ontdekken wie je bent

Wanneer je te maken hebt gekregen met bepaalde gebeurtenissen (een relatiebreuk of echtscheiding, sterfgeval, of zelfs een trauma bijvoorbeeld), kan dat veel invloed hebben op je leven en op je zelfbeeld. Dat uit zich in de vorm van bijvoorbeeld:

  • Stress/depressie
  • Eenzaamheid
  • Wantrouwen
  • Twijfels en onzekerheid
  • Onverwerkte emoties
  • Angst om gekwetst te worden
  • Vaak en veel overwerken, overmatig alcohol gebruik
  • Vechten, vluchten of bevriezen
  • Relatieproblemen

Het is belangrijk dat jij op zo’n punt even een stap terug neemt en bedenkt: hoe ben ik hier gekomen? Wie ben ik nu eigenlijk? Wat wil ik met mijn leven? Wat is zingeving voor mij? En waar wil ik naartoe? Ieder mens is uniek, met unieke wensen en doelen. Zulke zelfreflectie is iets waar ik je graag bij help.

Accepteren wie je bent

Het allerbelangrijkste is dat je onthoudt: je bent goed zoals je bent. Je hoeft niet perfect te zijn of aan bepaalde opvattingen en verwachtingen van anderen te voldoen. Ook niet wanneer anderen proberen om jou in een hokje te duwen. Accepteer jezelf daarom zoals je bent, en laat los wat je niet kunt zijn, hebben of bereiken. Wensen hebben en doelen stellen is gezond, maar maak jezelf niet gek. Je hoeft geen levensdoel te hebben omdat je denkt dat dit moet, en je hoeft geen kwaliteiten na te streven die in contrast staan met jouw karakter. Jij bent goed genoeg en hoeft niet alles te kunnen. Zodra je dit eenmaal omarmt, kun je hiermee omgaan.

Kortom: leef in het hier en nu op een manier die bij jou past. Heb je ondersteuning in jouw zingeving nodig of wil je gewoon eens praten over wat voor jou het doel in het leven is? Door te bellen naar 06 1778 1668 of een bericht achter te laten met het contactformulier kom je met mij in contact. Vervolgens plannen we samen een afspraak in bij mij in Alphen aan den Rijn of bij jou op locatie.