Jij en jouw relatie

Relatietherapie: Jij en jouw relatie

Welke gedachten en wensen heb je als je een relatie hebt en aan een gezamenlijke toekomst denkt? Wat is voor jou ‘gezin’? Wat is liefde? Wat is jouw inzet in de relatie? Kamp je met deze vraagstukken neem dan contact op met counselor – coach – relatietherapeut Jan van Eck.

Velen van ons koesteren een diepe wens: een liefdevolle relatie waar respect, vertrouwen en geborgenheid vanzelfsprekend is. Waar je thuiskomt en geaccepteerd wordt, gewoon zoals je bent. Deze behoeften heeft de mens al eeuwenlang, maar in de laatste jaren is de taakverdeling in gezinnen sterkt veranderd.

Wederzijdse behoeften veranderen en kunnen soms botsen met die van de ander: hoe verdeel je de zorg over de kind(eren), het huishouden? Welke ruimte wil je voor jezelf, voor je hobby’s, je eigen ontwikkeling?

Ben je teruggevallen in je oude gewoonten of springt er nog steeds af en toe een vonk over? Volg jij wat jouw partner bezighoudt bij veranderingen in interesses, wensen, inzichten en behoeften? Sta je wel eens bij jezelf stil waarmee je bezig bent en deel je dit ook met je partner? Of sta je er alleen voor omdat je geen partner (meer) hebt? Wat doet dit met je en hoe leg je dit aan jouw kind(eren) uit?

Jarenlang heb ik diverse stellen mogen begeleiden in hun zoektocht met meestal voor hen het gewenste resultaat. Doorgaans, na zo’n vier bijeenkomsten, krijgen partners inzicht in zichzelf en in de ander, waardoor wederzijds begrip ontstaat. Samen heeft men een basis gelegd om zonder oordeel met elkaar verder te gaan.

Wil je samen met mij jouw onderzoek doen?