Geen tijd voor jezelf?

Geen tijd? Tijd voor jezelf? Tijd nemen? Dit klinkt allemaal leuk maar wat kan je eraan doen?

Misschien herken je het wel: je werkt een aantal dagen per week bij een baas, hebt jonge kinderen, een huisdier en een partner. Daarnaast besteed je tijd aan het huishouden, boodschappen, koken, wassen, strijken, enzovoorts. Ook probeer jij je sociale contacten te onderhouden, familie te bezoeken en… tijd voor jezelf te hebben.

Je wordt steeds meer geleefd en komt tot de ontdekking dat je geen ruimte meer voor jezelf hebt om te genieten en je accu weer op te laden. Je bent moe van al het ‘moeten’. Meestal val je als een blok in slaap of je kunt juist niet in slaap komen.

Wat heb jij nodig en wat moet jouw omgeving doen om dit te veranderen? Je krijgt genoeg goedbedoelde adviezen, maar wat past bij jóú? De mogelijkheden die er nog wél zijn, zie je niet meer. Je weet niet meer wat je partner bezig houdt: jullie zijn uit elkaar gegroeid. Wat kun jij doen om hierin verandering te brengen? Dit is één van de problemen waarmee volwassenen naar mijn praktijk komen.

Vaak, na een kort aantal gesprekken, krijg je snel inzicht in wat je onbewust en onbedoeld gedaan hebt waardoor je in deze situatie beland bent. Zonder over jezelf te oordelen, laat ik jóúw mogelijkheden zien wat je zélf op jóúw manier kunt doen om de situatie te veranderen. Wil je samen met mij het onderzoek doen?