Weer inzicht in je leven

Een mensenleven is een aaneenrijging van gebeurtenissen, klein en groot. Eerste keren, laatste begroetingen, afscheid en geluk. Sommige gebeurtenissen hebben een grote impact op wie je bent, en kunnen soms je ontwikkeling ingrijpend beïnvloeden. Wanneer dat gebeurt, kan het heel lastig zijn weer grip te krijgen op je leven, inzicht krijgen in wat het met je doet en hoe je ermee omgaat.

Want soms zit je niet lekker in je vel maar weet je niet goed wat je daaraan kan doen. Je merkt dat je onvoldoende je talenten kunt inzetten en hebt het gevoel dat je machteloos bent. Je zit op een dood spoor, wordt prikkelbaar en voelt je rusteloos. Langzamerhand begint het gevoel door te sijpelen in je omgeving, je relatie. Doordat iedereen, ook je partner, onbewust een spiegel voor je is denk je misschien dat de ander wel de oorzaak is van hoe jij je voelt, en dat je in je ontwikkeling bekneld voelt. De onrust maakt je doodmoe. Er moet iets veranderen, maar wat? Of beter gezegd: wie?

Altijd een keuze
Wanneer je door omstandigheden niet goed meer vanuit je eigen gevoel kunt leven, heb je een keuze. Die keuze maak je mogelijk onbewust, heb je niet eens door dat het gebeurt. Je kunt ervoor kiezen te piekeren en nare herinneringen of emoties weg te drukken. Tegelijkertijd kun je niet ontsnappen aan de onaangename gevoelens die onder de oppervlakte sluimeren. Een andere keuze is de confrontatie aangaan en onderkennen dat je ergens last van hebt. Of bij jezelf nagaan wat het is waardoor je getriggerd wordt.

Lucht en ruimte
Op het moment dat je besluit niet langer je onvrede te accepteren, biedt counselling je een weg naar meer inzicht. Doordat je in gesprek gaat over jezelf en je situatie krijg je de mogelijkheid het probleem van onverwachte kanten te zien. Wat houden je negatieve gedachten en gevoelens nu precies in, en op welke manier houden die jou nu, vaak onbewust, tegen? Waar je eerst vastzat in bepaalde gedachten, ontstaat inzicht, lucht en ruimte. Met creativiteit en humor kun je dan het probleem op nieuwe manieren benaderen, manieren die bij jou passen.

Goed zoals je bent
Via de counselling kun je ervoor zorgen weer positiviteit en optimisme te ervaren. Je ontdekt waar je behoeftes liggen en deze te accepteren. Door op gezonde en open wijze over je gevoelens, ervaringen en belevingen te communiceren draagt dit bovendien bij aan een begripvolle en veilige basis voor eventuele relaties. Onthoud: jij bent goed zoals je bent, met alle ervaringen en gevoelens die daarbij horen. Je hebt nergens controle over, jij bepaalt op JOUW manier hoe je ermee omgaat. Ook voor jou is er een methode die bij jou past en je helpt jezelf op positieve wijze verder te ontwikkelen.

Wil je samen met mij het onderzoek doen?

Download artikel

Weer inzicht in je leven


Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten.

Martin Luther King


Jan van Eck Counselling
Krammer 42, 2401 DK Alphen aan den Rijn
06 1778 1668   www.jan-van-eck-counselling.nl